· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту



18.05.2024, 22:29
Головна » Архів матеріалів

ДП «Жовківський лісгосп» реалізовує насіння сосни звичайної (Pinus silvestris L)

... Читати далі »

Переглядів: 290 | Додав: ЖЛГ | Дата: 24.03.2020

Для лісівників перші промені весняного сонця – не   що інше як знак, що   потрібно починати лісовідновлення.

 Цьогорічні погодні   умови дозволяють   розпочати заліснення   раніше, ніж зазвичай.   Люди лісу добре   знають, що достатня   кількість вологи в грунті ... Читати далі »

Переглядів: 339 | Додав: ЖЛГ | Дата: 13.03.2020

10 березня, опівночі, під час патрулювання, рейдова бригада ДП «Жовківський лісгосп» спіймала «на гарячому» лісопорушників. Зловмисники незаконно зрізали чотири дерева, породи дуб, у Любельському лісництві (кв.36), неподалік с.Бутини Сокальського району.
Порушниками виявились четверо місцевих мешканців, які зізнались у скоєному. За незаконно зрубану деревину, а це – 3,36 м3 загальною масою, молодикам доведеться відшкодувати шкоду, завдану лісовому господарству у розмірі 19 тис грн. Крім того, лісопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності.
Нагадуємо, що з метою здійснення контролю по забезпеченню охорони лісів від незаконних рубок, пожеж, браконьєрства в межах держлісфонду ДП «Жовківський лісгосп» постійно патрулюють рейдові бригади з числа державної лісової охорони підприємства.

... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: ЖЛГ | Дата: 10.03.2020

Охорона лісів від самовільних рубань, випадків браконьєрства, пожеж, масових засмічень, додержання вимог лісового та природоохоронного законодавства, профілактика порушень – найактуальніші та найвідповідальніші завдання лісівників. Часто-густо така робота пов’язана з високою небезпекою для життя і здоров’я лісівників. Цілим комплексом заходів по збереженні лісу від порушників у ДП «Жовківський лісгосп» займаються представники державної лісової охорони.

Регулярно проводяться патрулювання по виявленні лісопорушників, спільні рейди лісівників з працівниками поліції. Окрім цього, протягом року, на зустрічах з громадськістю, місцевим самоврядуванням лісівники проводять роз&rsqu ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: ЖЛГ | Дата: 17.02.2020

Всі ми знаємо, що звичайна прогулянка в лісі значно поліпшує самопочуття людини. Але мало хто здогадується, що насправді лісове повітря приховує у собі набагато багато цілющих, майже чудодійних властивостей. Регулярне відвідування є запорукою міцного імунітету, допомагає боротися з безліччю хвороб, підвищує тонус усього організму та сприяє внутрішній гармонії.


Підготували для вас 6 вагомих, науково доведених причин, які покликані переконати у користі лісових походів:
Боротьба зі стресом
"Ідіть у ліс. Ходіть повільно. Відкрийте свої почуття. Ви відчуєте заспокійливу силу шинрін-йоку чи лісотерапію"., "Шинрін-йоку" - термін, що вперше був вжити ... Читати далі »

Переглядів: 1121 | Додав: ЖЛГ | Дата: 21.01.2020

10 січня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій, темою якої стала боротьба з тіньовими ринками.

Він відзначив, що у грудні минулого року Кабмін прийняв низку рішень у цьому напрямку. Зокрема, була прийнята постанова «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених і контролю за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених», що передбачає обв'язковий електронний облік деревини.

«Сього ... Читати далі »

Переглядів: 329 | Додав: ЖЛГ | Дата: 11.01.2020

Кожен рік багатий своїми тривогами та негараздами, і лісівникам не вперше доводиться працювати у несприятливих умовах. З ряду макроекономічних причин суттєво сповільнився ринок основної продукції підприємства, загрозливого розмаху набирає криза неплатежів, зриви розрахунків, обвал цін на продукцію, тощо. Проте лісівники Жовківського лісгоспу, як відповідальні професіонали своєї справи, не дивлячись на труднощі, наполегливо працюють в інтересах громади. З приємністю констатуємо - попри негаразди, підприємство залишається ефективним, виступає донором для бюджету та продовжує виконувати свою лісівничу місію на благо суспільства.

... Читати далі »

Переглядів: 299 | Додав: ЖЛГ | Дата: 27.12.2019

Жовківські лісівники радять як доглядати за різдвяним деревцем у горщику:

1. Вам слід правильно розмістити деревце вдома. Не ставте його відразу в тепле приміщення, нехай воно трохи постоїть в загальному коридорі, під'їзді чи на веранді.

2. Найкращим місцем для ялинки буде прохолодна кімната, подалі від опалювальних пристроїв, але ближче до вікна.

... Читати далі »

Переглядів: 324 | Додав: ЖЛГ | Дата: 16.12.2019

Лісівники ДП «Жовківський лісгосп» постійно доглядають за окрасою підприємства – його дендропарками. Дбають про те аби вони були красивими, ошатними у різні пори року та докладають усіх зусиль, щоб ці пам’ятки природи милували око наших відвідувачів та випадкових перехожих.

Під час осінн ... Читати далі »

Переглядів: 346 | Додав: ЖЛГ | Дата: 07.11.2019

25 жовтня в актовому залі ДП "Жовківський лісгосп"  відбулось обговорення щодо методів виявлення незаконної заготівлі деревини та напрацювання механізмів, які дозволять попередити незаконну рубання за участі представників поліції Жовківського ВП ГУНП, лісової охорони підприємства.

Переглядів: 309 | Додав: ЖЛГ | Дата: 30.10.2019

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 47 48 »