· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Архів записів


Друзі сайту



25.04.2024, 06:35
Головна » 2019 » Грудень » 27 » У новий рік - з хорошими здобутками!
15:40
У новий рік - з хорошими здобутками!

Кожен рік багатий своїми тривогами та негараздами, і лісівникам не вперше доводиться працювати у несприятливих умовах. З ряду макроекономічних причин суттєво сповільнився ринок основної продукції підприємства, загрозливого розмаху набирає криза неплатежів, зриви розрахунків, обвал цін на продукцію, тощо. Проте лісівники Жовківського лісгоспу, як відповідальні професіонали своєї справи, не дивлячись на труднощі, наполегливо працюють в інтересах громади. З приємністю констатуємо - попри негаразди, підприємство залишається ефективним, виступає донором для бюджету та продовжує виконувати свою лісівничу місію на благо суспільства.

Протягом року, що минає, лісівники Жовківського лісгоспу заклали 143 гектари молодих лісів. Для розуміння – таку ж площу займають двісті футбольних полів! В ході лісокультурної кампанії працівники лісництв висадили понад 960 тис. шт. сіянців різних порід. Лісівничих заходів щодо сприяння природному відновленню лісів нами було проведено на площі 52 гектари.

З метою ознайомлення з тонкощами господарювання в лісі підприємство залучає до лісокультурних акцій представників найрізноманітніших професій та суспільних сфер. Наприклад, поряд з лісівниками Жовківського лісгоспу посадкою лісу цьогоріч займалися працівники прокуратури, медійники, органи влади та місцевого самоврядування, бізнес-структури, тощо. Принагідно відзначимо значний вклад нашого підприємства у встановленні рекорду з посадки лісу протягом восьмигодинного робочого дня, встановленого цьогоріч спільно з громадською організацією «Добро.Дій» та іншими небайдужими.

Відновлюючи ліс сьогодні, підприємство паралельно здійснює приготування до майбутніх лісокультурних кампаній. Цьогоріч лісівники Жовківського лісгоспу зібрали 2267 кг лісового насіння. Зокрема, насіння сосни звичайної – 30 кг, дуба звичайного – 2050 кг, інших порід – 187 кг. Під садіння лісових культур підприємство підготувало ділянки загальною площею 123 гектари, в тому числі під лісові культури наступного року - 30 гектарів.

Протягом року, нашими лісівники проводилися догляди за молодим лісом на площі 910 гектарів.

Рубок догляду в молодих лісових насадженнях проведено на площі 243 гектари при запланованих 226 гектарах, зокрема освітлення та прочищення було здійснено на площі 167 гектарів.

Чільне місце в діяльності лісгоспу традиційно відведено охороні та захисту лісу, зокрема від пожеж. У 2019 році підприємством було облаштовано 123 км мінералізованих смуг, а також здійснено доглядів за наявними мінсмугами, протипожежними розривами, бар’єрами, тощо, загальною протяжністю 664 км.

З метою оперативного реагування на виникнення лісових пожеж на підприємстві функціонують дві пожежні станції. На їх утримання та придбання протипожежного інвентарю було витрачено близько 103 тис. грн.

Лісова охорона підприємства регулярно здійснює патрулювання з метою запобігання діям зловмисників. З початку року складено 44 протоколи по факту випадків незаконних рубок, відсоток виявлення лісопорушників сягає 87%.

Дохід від реалізації продукції за 11 місяців по підприємству склав 49,1 млн. грн. В тому числі, від реалізації продукції переробки деревини підприємство отримало 11,6 млн. грн., що становить 164% величини цього показника за 2018 рік. Експортовано продукції переробки на суму 8,4 млн. грн., що більш ніж на 4,3 млн. грн. більше, ніж у 2018 році.

За минулих одинадцять місяців підприємство наповнило казну держави на суму 22,3 млн. грн. Зокрема, в місцеві бюджети підприємством перераховано понад 7 млн. грн. податкових платежів. До місцевих бюджетів Жовківщини сплачено 3,5 млн. грн. податків та зборів, проти майже 3 млн. грн. у минулому році.

Середньооблікова чисельність працівників за січень-листопад 2019 року становить 199 чол., а середня зарплата одного працюючого з початку року дорівнює 11 тис. грн.

Економічна ситуація змусила наше підприємство переглянути стратегію капіталовкладень, проте деякі проекти нам таки вдалося реалізувати. До прикладу, автопарк лісовозного транспорту підприємства цьогоріч поповнився ще одним автомобілем – реконструйованим, повернутим «в стрій» ЗіЛ-131. У травні-червні вантажівка пройшла капітальний ремонт, та була оснащена новим економним двигуном закордонного виробника.

Позитивним здобутком нашого колективу є оформлення на теренах Жовківщини двох дендрологічних парків місцевого значення - «В’язівський» та «Під Гараєм». Процес закладання, формування та збагачення цих острівців біорізноманіття пройшов ряд етапів, і нарешті остаточно був втілений в життя.

Разом з мешканцями нашого міста цьогоріч було закладено парк імені Андрея Шептицького. В майбутньому цей парк може стати справжньою оазою серед архітектурних споруд, місцем дозвілля, відпочинку.

Позитивним здобутком у скарбничці активу нашого підприємства стало почесне призове місце у конкурсах міжнародного фестивалю «Мисливська ватра», де команда представників Жовківського лісгоспу посіла третє місце. Участь у фестивалі для наших працівників стала прикладом ефективного тимбілдингу, а також запам’ятається для нас морем приємних вражень і моментів.

Віримо, що труднощі тимчасові. Переконані, що на кожну особу, зацікавлену у спотворенні доброго імені лісівника, знайдеться десяток-другий молодих та енергійних, спраглих до істини людей, на зразок тих, хто пліч-о-пліч з нами встановлює вже другий поспіль рекорд України з відновлення лісів.

Микола Лесів

Головний економіст ДП "Жовківський лісгосп" 

Переглядів: 295 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]