· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Архів записів


Друзі сайту



26.04.2024, 16:36
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Завершився місячник охорони праці
13:08
Завершився місячник охорони праці

Щороку 28 квітня в Україні відзначається національний День охорони праці котрий збігається в часі із Всесвітнім днем охорони праці. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на те, щоб звернути увагу громадськості до невирішених проблем охорони праці.

З метою вирішення питань безпеки праці у ДП «Жовківський лісгосп» з 29 березня по 28 квітня 2015 року проходив Місячник охорони праці. У зазначений період визначалися та  впроваджувалися додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві.

Загалом за I квартал 2015 року та неповний місяць квітень 2015 року службою охорони праці ДП «Жовківський лісгосп» проведена наступна робота:

  • проведено курсову підготовку та перепідготовку підвищення кваліфікації робітників в кількості 20 (двадцять) чоловік за професією «Лісоруб ІV – VI розрядів» спеціалістами Кременецького лісотехнічного коледжу;
  • проведено навчання робітників згідно розробленої і затвердженої програми по охороні праці, а також програми з протипожежної та техногенної безпеки, після чого проведено перевірку знань та атестацію;
  • протягом 2015 року працівники підприємства забезпечувались згідно з нормативами спеціальним одягом, взуттям, засобами індивідуального захисту, медикаментами, а також підрозділи були забезпечена первинними засобами пожежогасіння.

Відповідно до Закону України «Про охорону праці», на протязі І кварталу 2015 року на охорону праці було витрачено 69151грн., що становить 1,3% фонду оплати праці за попередній рік.

Також у відповідний період відбулася профспілкова конференція трудового колективу ДП «Жовківський лісгосп», на котрій було підбито підсумки виконання колективного договору за попередні роки та прийнято колективний договір на наступний період. В новому колективному договорі в розділі «Охорона праці» передбачено здійснення відповідних заходів роботодавцем щодо таких основних напрямків з охорони праці як:

  • утримання виробничих будівель та споруд згідно нормативно правових актів з охорони праці та протипожежних правил;
  • утримання виробничого обладнання відповідно до вимог стандартів безпеки;
  • створення на робочих місцях безпечних та гігієнічних умов праці відповідно до вимог державних санітарно – гігієнічних правил та стандартів безпеки;
  • виконання вимог нормативних актів з охорони праці при прийомі працівників на роботу;
  • повне забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та засобами індивідуального захисту;
  • проведення працівникам періодичних медичних оглядів відповідно до вимог чинних нормативних актів Міністерства охорони здоров’я України.

День охорони праці проведений 28 квітня 2015 року під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці» під час якого було проведено аналіз стану охорони праці на кожному робочому місці, бригаді, виробничому підрозділі та були визначені кращі трудові колективи, робочі місця та розроблені заходи щодо усунення виявлених недоліків.

Переглядів: 450 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]