· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Архів записів


Друзі сайту



26.04.2024, 15:05
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Відбулась щорічна областна виставка мисливських собак
07:59
Відбулась щорічна областна виставка мисливських собак

Не так давно закінчився сезон полювання, але турботи мисливців не закінчуються ніколи.

Зараз триває підгодівля і охорона фауни від хижаків і браконьєрів.

 Наступив період тиші в лісових масивах - дикі тварини приносять потомство і вирощують його.

Ще одна з яскравих  складових полювання - це мисливські собаки.

Полювання з мисливським собакою  приносить незрівнянну радість від спостереження за хорошою роботою собаки, відчуття присутності надійного помічника на полюванні, надає азарт і емоційну насиченість полюванню. Унеможливлює наявність підранків, які, при відсутності мисливського пса стають їжею хижаків. Тому, як правило, кожному мисливцю хочеться придбати собаку. Вибір собаки справа досить складна. Не варто купувати безпородних собак, тому що таку собаку рідко вдається підготувати для якісної роботи на полюванні. Досвідчені мисливці завжди стараються придбати породисте щеня від високопородних батьків з документами - родоводом, дипломами випробувань, від плідників приймаючих участь у виставках, про яких є  інформація про практичну роботу на полюванні.

Мисливські собаки повинні бути обов’язково зареєстровані в обласному осередку ФМСУ, мати паспорт мисливської собаки, який робить перебування пса в мисливських угіддях легальним і законним. Собаки без документів мисливськими не являються і не мають права використовуватись. Перебування таких на полюванні тягне за собою адміністративну відповідальність їх господарів.(Закон про полювання та мисливське господарство України).

Одним з важливих кінологічних заходів є виставки. Виставки мисливських собак – племінний кінологічний захід, основною метою якого є: визначення якості й оцінки поголів’я мисливських собак, показ, виявлення і відбір кращих племінних плідників, показ досягнень і пропаганда мисливського собаківництва, обмін досвідом роботи в мисливському собаківництві серед державних, і громадських мисливських організацій, розплідників, клубів, інших кінологічних об’єднань, мисливських господарств і собаківників-аматорів, заохочення власників найкращих племінних собак і найкращих організацій, що займаються розведенням собак мисливських порід.

17.04.16р. в м.Львові відбулась чергова щорічна областна виставка мисливських собак, де приймало участь понад 200 собак більш як 20 порід.

Тут були представлені кращі представники мисливських  собак, для відбору на основний кінологічний захід в галузі мисливського собаківництва – V Всеукраїнську виставку мисливських собак , яка буде проходити в Києві 24-26 червня 2016 року  під егідою Державного агентства лісових ресурсів України. Команда сформована на обласній виставці буде гідно представляти Львівщину - переможця попередньої, IV Всеукраїнської  виставки.

 На обласній виставці Жовківщину, як і лісівників Львівщини, гідно представляв Степан Сохнацький  – директор ДП «Жовківський лісгосп» із своїми вихованцями, західно-сибірськими лайками Кучумом, Кедрою та Сірком (результатом багаторічної та кропіткої праці по виявленню кращих породних представників).

Кучум та Кедра заслужено стали чемпіонами виставки та нагороджені кубками і відповідними дипломами і поїдуть до столиці, а Сірко ввійшов до племінного класу – еліта, як і попередніх  двоє .

У чемпіона Кучума декілька десятків класних потомків – лайок які мають відмінний екстерєр і прекрасні робочі якості.

Перемога у виставці - це заслужена нагорода для Степана Сохнацького за багаторічну та кропітку працю в чистопородному мисливському собаківництві як кінолога і заводчика .

Головний мисливствознавець ДП «Жовківський лісгосп»
Андрій Купецький

Переглядів: 690 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]