· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Архів записів


Друзі сайту



26.04.2024, 11:39
Головна » 2016 » Червень » 2 » Лісничі та інженери лісового господарства прийняли участь в навчально-пізнавальній екскурсії по садових центрах Львова
10:08
Лісничі та інженери лісового господарства прийняли участь в навчально-пізнавальній екскурсії по садових центрах Львова

Вирощування садивного матеріалу для декоративного озеленення та ландшафтного дизайну уже тривалий час успішно практикують лісівники   ДП «Жовківський лісгосп ».

Для цього використовують не лише наявні площі лісорозсадника, а й власноруч облаштовані теплиці  та парники.  У  перспективності  та  рентабельності такої  справи - переконалися на власному досвіді,  тож  не  шкодують  зусиль  для  її  розвитку.  Підтримує ентузіазм місцевих лісівників і керівництво  лісгоспу.  За словами директора лісогосподарського підприємства, Сохнацького С.С.,  напрям  цей  перспективний  та  актуальний  для  сьогодення,  оскільки продукція користується все більшим попитом серед населення.

В тепличках   та  парниках   вирощують  переважно  вічнозелені  декоративні  породи,   які використовуються в озелененні міст та сіл. Поекспериментувавши свого часу з вирощуванням широкого спектру декоративного матеріалу,  нині підкоригували асортимент відповідно до попиту споживачів.

Розмножують рослини зеленим черенкуванням з використанням необхідних мінеральних та органічних добрив.

31 травня 2016 року  з ініціативи директора лісгоспу , Сохнацького С.С., всі лісничі лісгоспу та  інженери лісового відділу   прийняли  участь в навчально-пізнавальній екскурсії  по садових центрах Львова , з метою вивчення  нових видів та форм декоративних дерев, кущів та квітів. Цьому  передувала  3-х годинна  нарада  в  кабінеті  директора  лісгоспу   « Про досягнення лісівників України ».

Під час екскурсії лісничі та інженери лісового господарства мали можливість вивчити  нові види та форми декоративного посадкового матеріалу , провели  закупівлю  нових  видів  дерев,  кущів,  квітів,  які  потім будуть використовуватися на маточники.  Також  провели  вивчення  нових  підходів у  формуванні  форми   крони  та  стовбура  методом  стрижки,  нові підходи  в  ландшафтному дизайні,  один  з  яких  топінарій.

Топіарій — це вишуканий вигляд садового дизайну, фігурна стрижка вічнозелених рослин. Культура  надання  кронам  химерної  форми  процвітала  ще  в  стародавньому Римі.   У садах патриціїв  красувалися  зелені кулі,  конуси і піраміди, фігури тварин і птахів. Чим багатший був господар, тим химерніший був його сад. До речі, слово «топіарій»  — topiarius  означає topia.   Друга  хвиля   захоплення   фігурними  формами  крон  припала на епоху Італійського Відродження. Досвідчені майстри створювали будь-які образи — від фантазійних до приголом -шливо реалістичних. Створені абриси ретельно підтримувалися садовими майстрами. Садовий ландшафт Версаля до цих пір зберігає форму тих часів!

Ось так пройшла  коротка  екскурсія  в безмежний  всесвіт ландшафтного дизайну. Для того, щоб стати асом в цій цікавій і творчій справі, потрібно вчитися і працювати багато.  Також  ця екскурсія надала натхнення для подальшого розвитку  для кожного учасника.  Насправді,   в житті немає нічого неможливого. І якщо ви дійсно захоплена людина, через кілька років ваш розсадник чи сад  буде не менш прекрасний, ніж ті що ми побачили. Адже це все робили такі ж люди.

Переглядів: 421 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]