· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту



16.07.2024, 04:09
Головна » 2018 » Травень » 18 » Славні сторінки культурної діяльності лісівників Жовківщини!
10:04
Славні сторінки культурної діяльності лісівників Жовківщини!

Цього року виповнюється 50 років з дня заснування Народної чоловічої хорової капели «Діброва», яка була створена у 1968 року, при активній підтримці тодішнього директора Жовківського лісгоспу.

17 травня у Жовківському Народному домі відбувся святковий концерт хору «Діброва» - «Спів – душа народу», який зібрав повний зал слухачів та поціновувачів творчості хорової капели.

Восени 1968 року, директор Жовківського лісгоспу Ярослав Панкевич, проявив ініціативу і взяв під свою опіку чоловічий квартет, що був створений при Будинку культури м.Жовква. Ярослав Дмитрович поповнив його склад у кілька разів, в результаті новостворений колектив налічував понад 60 людей, основним чином, – лісівників Жовківського лісгоспу.

Ми з великою гордістю називаємо сьогодні імена та прізвища цих людей: Панкевич Ярослав Дмитрович, Землинський Лев Миколайович, Наконечний Василь Олексійович, Мартинів Михайло Васильович, Галапац Василь Дмитрович, Жидяк Любомир Григорович, Хом’як Володимир Михайлович, Гук Степан Іванович, Білецький Михайло Антонович, Васечко Михайло Олексійович, Микитин Володимир, Верещак Мар’ян Миколайович, Татомир Петро Петрович, Маринюк Ярослав Федорович, Кордупель Іван Іванович, Грещак Михайло Іванович, Чурій Володимир Васильович, Лисий Володимир, Ненчин Павло Михайлович, Багрій Богдан Михайлович, Багрій Юрій Михайлович.

Окрім працівників лісгоспу у складі хору були викладачі музичної школи, лікарі та працівники медицини, працівники друкарні та інших підприємств Жовківщини.

У цей період хор «Діброва» був найбільш чисельним і налічував майже 70 учасників.

За кошти Жовківського лісгоспу було пошито костюми для учасників, підприємство усіляко сприяло мистецькій діяльності хору. В цей час чоловіча капела багато концертувала, ставала лауреатом і переможцем обласних і Всеукраїнських конкурсів. Зокрема, хор брав участь у святкуванні Дня працівника лісу у Києві.

У 1993 році хорова капела під керівництвом Юліти Цись ( дочки Ярослава Панкевича), впевнено здобула звання народної. У творчому доробку хорової капели «Діброва» є багато творів українських композиторів: Миколи Лисенка, Дмитра Бортнянського, Миколи Леонтовича, Михайла Вербицького та інших.

Колектив ДП «Жовківське лісове господарство» щиро здоровить теперішній склад Народної хорової капели «Діброва» з поважним ювілеєм творчої діяльності. Висловлюємо слова вдячності і глибокої шани лісівникам, які співали у цьому хорі з відчуттям піднесення і гордості за вашу творчість. Та схиляємо голови в пошані перед тими, кого уже немає серед нас.

Нехай ваше натхнення не згасає, таланти примножуються, а успіх ніколи не залишає!

Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп»

Переглядів: 503 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]