Днями, на підгодівельні майданчики для диких тварин, єгері Жовківського лісгоспу завезли кукурудзяні відходи. Загалом – 20 тонн.
І хоча листопад ще тішить теплими днями, єгерська служба підприємства перші підгодівлі проводить з метою привчити тварини до місць, де на них у холоди чекатимуть корми. Так стартував сезон підгодівлі мисливської фауни в угіддях підприємства.
Про «зимове меню» для диких тварин єгері та лісівники у лісгоспі подбали ще влітку. Тож у раціоні представників фауни - сіно, гіллячкові віники, кукурудза, пшениця, овес та інші.
Мінеральні речовини, особливо сіль, відіграють дуже важливу роль у харчуванні дичини та профілактиці захворювань. Сіль - джерело важливих елементів, під дією вологи розчиняється і стікає по солонцю. Тварини охоче її злизують. При нестачі солі тварини можуть гризти кору дерев. Саме тому, про її необхідну кількість у лісгоспі також потурбувались заздалегідь.
Є й у пріоритеті догляд за спорудами біотехнії. Паралельно із заготівлею кормів для тварин, єгері та лісівники ремонтували уже діючі та ладнали нові годівниці.
Від успішності таких заходів у мисливстві залежить збереження місцевої фауни, збільшення видового різноманіття та умов проживання тварин, стримування їх від міграції. Їжу з «лісових їдалень» охоче споживають козулі, кабани,зайці та інші. Ну а правильне годування лісових тварин як справжнє мистецтво. Не можна й перестаратися із забезпеченням тварин їжею. Підгодівлю слід проводити систематично, на постійних місцях і в холодну пору року. В усі інші періоди звірину годує ліс та поля.
Пресслужба підприємства
|