· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту



19.03.2024, 08:52
Головна » 2015 » Грудень » 16 » Збережені ялинки – на радість людям
14:33
Збережені ялинки – на радість людям

Наближаються такі довгоочікувані свята Нового року, Різдва Христового. А як же без ялинки? Історично склалося так, що на Україні з діда-прадіда Новий рік святкували із солом`яним дідухом, а ялинки почали використовувати примусово за Петра І. З цього часу кожного року, за офіційною статистикою, до новорічних свят, в Україні вирубують мільйони молодих саджанців сосни, ялини та ялиці. Ще сотні тисяч дерев варварським чином позбавляються верхівки (зокрема схожої на молоде деревце). Такою кількістю рослин, за підрахунками природоохоронців, можна засадити сотні гектарів лісу щорічно.

У країнах Європи та світу вже відмовилися від використання живих ялинок, натомість використовують якісно зроблені штучні ялинки.

Також поширена технологія вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Ялинку садять у грунт, а коли дерево трішки підросте – пересаджують у спеціальний контейнер, як у вазоні. До того ж люди після свят не викидають дерево, а можуть посадити у себе біля будинку чи на дачі. Запровадження такої технології допоможе виховувати у людей любов до природи. Широко використовуються новорічні ікебани. Після свят викинуті на смітник із рештками новорічних гірлянд на ще зелених гілочках вже нікому не потрібні ялинки завдають клопоту і комунальним службам. Оскільки прибирати викинуті дерева нелегко. А переробляти їх ще не навчилися.

З початком новорічних приготувань і сподівань на приємний передсвятковий настрій для працівників державної лісової охорони настає сезон відловлювання «ялинкових браконьєрів».

До проведення заходів із попередженням порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучені спеціалізовані формування лісокористувачів обласного управління лісового та мисливського господарства, підрозділи ГУНП у Львівській області та Держекоінспекції у Львівській області.

Рейдові групи перевірятимуть пункти реалізації ялинок, а на контрольних постах ДАІ проводитимуть перевірку транспортних засобів щодо законності перевезення хвойних дерев.

Порушники природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть притягуватись до адмінвідповідальності шляхом накладення штрафів: для фізичних осіб від 85 до 170 гривень, для посадових – від 119 до 204 гривень. Крім цього, за незаконну рубку хвойних дерев у лісових масивах нараховується шкода, завдана лісовому господарству. За кожне зрубане дерево доведеться заплатити близько 198 гривень.

Обов`язковим атрибутом зелених красунь є електронні бирки. Якщо ялинка без такої бирки, то, значить, була зрубана і продається незаконно. У ярлику міститиметься вся інформація про походження деревця. Перевірити походження можна зайшовши на сайт http://www.ukrforest.com/check.

ДП «Жовківський лісгосп» реалізовує новорічні деревця породи сосна за ціною 36-84 грн. висотою 1-4 м. Запрошуємо до співпраці мешканців та організації.

Продаж новорічних ялинок буде проводитися за адресами: м. Жовква, вул. Лісна, 3 (контора лісгоспу), контори лісництв, с.В`язова – торгівельний павільйон «Лісовичок».

За довідками звертатися за тел.: (03252)-61-838.

Переглядів: 527 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]