· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту



23.04.2024, 13:52
Головна » 2019 » Січень » 15 » Відтворення лісів, рекорд України та курс на модернізацію виробництва - у ДП "Жовківський лісгосп" підбили підсумки роботи за 2018 рік
14:13
Відтворення лісів, рекорд України та курс на модернізацію виробництва - у ДП "Жовківський лісгосп" підбили підсумки роботи за 2018 рік

Для того, щоб впевнено дивитись у день завтрашній, складати нові амбітні плани на майбутнє, неодмінно слід аналізувати кожен пройдений етап на шляху свого розвитку.
У Жовківському лісгоспі проаналізували усі події, що мали місце протягом 365 днів 2018 року.
Основним принципом роботи лісівника є гасло: «Зрубав - посади новий ліс!». В минулому році ми провели відновлення лісів на площі 129 га, та залучили до цього процесу багато активних, свідомих людей. Чудовою тенденцією стає участь у таких лісокультурних акціях цілих сімей з найменшими учасниками. Найкраще втілення в життя поєднання приємного з корисним!


Ми допомагали озеленювати парки і сквери, міські алеї, пам’ятні місцини, школи, адмінбудівлі у зоні діяльності цілого підприємства. Та, навіть, встановили рекорд України з висадки найдовшої алеї лип у Бутинському лісництві 5 750 м.
Усі посадки лісу проводились виключно, власним посадматеріалом, вирощеним у теплицях лісгоспу.
Завдяки зусиллям лісової охорони вдалось запобігти лісовим пожежам у 2018 році. Окрім постійного чергування, наші лісівники проводили цілий ряд протипожежних заходів. Це і створення нових мінералізованих смуг і поновлення створених раніше, рекламні щити на протипожежну тематику та наочне роз’яснення місцевим громадам про важливість недопущення пожеж у лісах.


В минулому році ми продовжували ознайомлювати все ширші кола громадськості з всеукраїнською проблемою – масового всихання соснових насаджень, внаслідок розповсюдження шкідників, а особливо – верхівкового короїду. Організовували семінари, обговорення за участі громадськості, науковців та журналістів.
Поряд з цими важливими у житті нашого підприємства подіями, працівники роблять щоденно свою роботу. Проводять догляд за культурами, за сіянцями в теплицях, оберігають лісові масиви від самовільних рубок, самотужки прибирають їх від стихійних сміттєзвлищ. Заготовляють насіння і проводять цілий ряд біотехнічних заходів у мисливських угіддях. Займаються заготівлею деревини та переробкою її у лісокомплексі підприємства.


Значно зріс рівень доходу від реалізації продукції, і становить 56 млн, проти 38 млн за 2017 рік. 
Особливу увагу приділяємо модернізації виробництва. За 2018 рік наше підприємство вклало у розвиток власного виробництва понад півтора мільйона гривень. Найбільш значущими капіталовкладеннями можна назвати лісовозний автомобіль УРАЛ-4320 (300 тис. грн.), краново-манупуляторну установку (376 тис. грн), верстат багатопилковий та верстат торцювальний (разом близько 460 тис. грн.) для потреб цеху переробки Лісокомплексу. Також було придбано трелювальні гідрозахвати для потреб виробничих підрозділів, мотокоси та кущорізи для доглядів за лісовими культурами, відеореєстратор для використання в роботі бригадами по охороні лісу, та багато іншого.
Важливу роль відводимо соціальному забезпеченню своїх працівників. Розмір середньої заробітної плати за 2018 рік склав понад 10,1 тис. грн. що більш ніж на 3,3 тис. грн. перевищує минулорічне значення. Відповідно до умов колективного договору, працівники підприємства можуть розраховувати на матеріальну допомогу, щомісячну премію, виплати на оздоровлення, тощо.
Наше лісівниче підприємство веде ефективну діяльність. А кажучи мовою цифр, усі показники плюсові та перевищують планові норми. Це знаходить відображення на зростанні відрахувань у казну державного та місцевих бюджетів. За підсумками року, на користь держави наше підприємство сплатило 22,8 млн. грн. Зокрема, до держбюджету було сплачено 12,1 млн. грн. податків та зборів ; ЄСВ було заплачено в сумі 5,3 млн. грн., до бюджетів місцевих рівнів було перераховано 5,4 млн. грн. Уникаючи обтяжливих цифр зазначимо, що зростання обсягів сплати податків та зборів коливається в межах 40 %.
Позитивні результати роботи нашого підприємства - це спільна, наполеглива праця всіх працівників колективу.
Висловлюємо щиру вдячність усім за увагу до діяльності лісівників Жовківщини! 
Переконані, що лише виконуючи добре свою роботу, можна змінювати Україну на краще!
Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп»

Переглядів: 355 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]