· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Архів записів


Друзі сайту



25.04.2024, 14:36
Головна » 2021 » Квітень » 8 » У Жовківському лісгоспі перевірили стан готовності до пожежонебезпечного періоду
14:58
У Жовківському лісгоспі перевірили стан готовності до пожежонебезпечного періоду

Робоча група у складі  заступника голови ЛОДА Віталія Загайного, голови Жовківської громади – Олега Вольського, директора департаменту з питань цивільного захисту -  Ігора Туза, представників Держекоінспекції у Львівській області,  начальника Жовківського районного відділу ГУ ДСНС Івана Гембальського,  представників Львівського ОУЛМГ провела перевірку готовності підприємства до періоду пожеж.

У ході обговорення щодо дієвих шляхів та методів попередження пожеж в екосистемах, Віталій Загайний наголосив на необхідності тісної співпраці лісівників, підрозділів МНС, місцевої влади та громадськості як важливого чинника у недопущенні лиха.

Про можливість запровадження самоврядного контролю, зокрема - громадського інспектора з охорони довкілля у Жовківській громаді говорили з головою Олегом Вольським.

Головний лісничий ЛОУЛМГ Ярослав Целень зазначив про те, що на підприємстві належним чином ведеться документація, розроблені та погоджені оперативно-мобілізаційні плани. Лісопожежні станції у лісгоспі обладнані вежами відеоспостереження, пожежним інвентарем та автомобілями.

На опорному протипожежному пункті Вязівського лісництва учасники робочої групи оглянули наявні засоби пожежогасіння та інвентар. Мали змогу побачити в дії повітродувки та бензинові вогнегасники, які довели свою ефективність при гасінні низових пожеж.

У лісових масивах Вязівського лісництва провели огляд новостворених мінералізованих смуг. До слова, протягом першого кварталу 2021 року, жовківські лісівники створили нових мінсмуг загальною протяжністю понад 30 кілометрів. Також провели догляд за вже існуючими на 177 кілометрах.

Розяснювальна робота з мешканцями є не менш важливою складовою. Сумна статистика каже, що причиною абсолютної більшості лих є людський фактор. І якщо, до прикладу, змінити погодні умови ми не можемо, то змінити  вплив людини на довкілля цілком у наших силах.

Пресслужба підприємства

Переглядів: 192 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]