· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Архів записів


Друзі сайту



19.04.2024, 01:20
Головна » 2013 » Липень » 4 » У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства пройшло засідання колегії
07:41
У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства пройшло засідання колегії
На черговому засіданні колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке відбулось 2 липня 2013 року, лісівники Львівщини розглянули ряд питань щодо лісогосподарської та виробничої діяльності підприємств управління. 
У засіданні колегії взяли участь начальник управління, члени колегії управління, директори державних лісогосподарських підприємств, голова Львівської обласної організації професійної спілки працівників лісового господарства України Максимець В.Й. та менеджер ДП «Укрлісконсалтинг» Кунда В.М.
На початку засідання начальник управління – голова колегії Тирчик Андрій Богданович ознайомив присутніх з головними питаннями та завданнями, що були поставлені на колегії Держлісагентства України 27 червня 2013 року та оголосив порядок денний.
Про стан бухгалтерського обліку та достовірність звітності на підприємствах Львівського ОУЛМГ доповідав начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Лесів М.Є., який відзначив, що всі підприємства управління повністю перейшли на нову систему бухгалтерського обліку та ведуть його у відповідності до національних стандартів. Але, незважаючи на діючі вимоги, стан автоматизації бухгалтерського обліку вимагає суттєвого покращання та вдосконалення.
По наступному питанню порядку денного «Підсумки виконання завдань Державної цільової програми «Ліси України» у 2012 році» доповідав начальник відділу лісового господарства Студенний В.М. Він повідомив, що в цілому у 2012 році Львівським ОУЛМГ виконано всі невідкладні заходи програми. Протягом 2012 року державними лісогосподарським підприємствами проведено відтворення лісів на площі 2807 га. Крім цього, створено 16 га захисних лісових насаджень (нові ліси). З метою недопущення розповсюдження лісових пожеж влаштовано протипожежні розриви, мінералізовані смуги та проведено догляд за ними на площі 3,29 тис. км. Рубки формування і оздоровлення лісів у 2012 році проведені на площі 13,4 тис. га, при цьому заготовлено 450,3 тис. м3 деревини. Від рубок головного користування заготовлено 543 тис. м3 деревини. Впродовж 2012 року державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ побудовано, реконструйовано і відновлено 97км доріг лісогосподарського значення.
Доповідач також проінформував присутніх про стан використання природного поновлення, відновлення лісів садивним матеріалом з закритою кореневою системою, плантаційного лісовирощування на підприємствах Львівського ОУЛМГ. Зокрема, на підприємствах обласного управління створено 60га родинних плантацій та 25га клонових плантацій. На 2013 рік заплановано проведення лісовідновлення на площі 2680га, з яких 1330га - площа посадки лісових культур, під природнє поновлення залишено 1350га, що складає 51% від загальної площі лісовідновлювальних робіт.
Про результати наглядового аудиту з лісової сертифікації, що проводився міжнародною аудиторською компанією «SGS QUALIFOR» протягом 12-21 червня 2013 року на підприємствах управління, доповідав перший заступник начальника управління Дейнека А.М. Він наголосив директорам лісогосподарських підприємств взяти під особистий контроль питання лісової сертифікації і в місячний термін усунути усі невідповідності, виявлені під час наглядового аудиту. Підсумовуючи свій виступ, доповідач зазначив, про важливість подальшого забезпечення рівня ведення лісового господарства у відповідності до принципів та критеріїв FSC (Лісової наглядової ради).
Окрім того, члени колегії розглянули також ряд інших поточних питань: щодо забезпечення впровадження єдиної державної системи електронного обліку деревини на всіх підприємствах управління, виробництва та реалізації дров колотих, виконання планів-графіків по будівництву лісових доріг.
У своєму виступі головний інженер Львівського ОУЛМГ Гром’як Ю. О. від імені управління подякував директору ДП «Боринське лісове господарство» Ільницькому М.М. та колективу підприємства за високий рівень підготовки та проведення обласних змагань вальників лісу, які пройшли 27 червня 2013 року в Мохнатському лісництві ДП «Боринське лісове господарство». Переможці змагань Кухта В. - вальник лісу з Нивицького лісництва ДП «Радехівське лісомисливське господарство» та переможець – юніор від ДП «Боринське лісове господарство» Романчак М. представлятимуть цього року Львівщину на республіканських змаганнях, які відбудуться в серпні 2013 року.
На закінченні засідання начальник управління Тирчик А.Б. підвів підсумки роботи колегії та наголосив на виконанні основних завдань протокольного доручення Держлісагентства України. Зокрема, протягом пожежонебезпечного періоду керівникам лісогосподарських підприємств доручено тримати на постійному контролі питання щодо дотримання вимог пожежної небезпеки в лісах та забезпечувати здійснення  заходів щодо запобігання виникнення і розповсюдження лісових пожеж.
По всіх питаннях порядку денного колегія ухвалила проекти постанов та наказів.
Прес-служба Львівського ОУЛМГ
Переглядів: 833 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]