· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Архів записів


Друзі сайту



25.04.2024, 06:15
Головна » 2018 » Квітень » 14 » Рекорд встановлено!
15:35
Рекорд встановлено!

Рекордну за довжиною алею лип висадили сьогодні у ДП «Жовківський лісгосп» Бутинському лісництві, вздовж дороги Р-15 Ковель-Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква до початку території Жовківського району.

Понад 60 учасників сьогоднішньої акції висадили алею лип рекордною в Україні та Європі довжиною -5750 м. Тут було висаджено1150 саджанців лип. Рекорд зафіксовано представником Національного Реєстру Рекордів у Західному регіоні Павлом Горішевським.

Ініціювало та організувало акцію наше підприємство. Співорганізаторами виступили Департамент екології та природніх ресурсів ЛОДА, Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА, Сокальське, Жовківське та обласне ДЛГП «Галсільліс». Захід відбувся за підтримки Львівського ОУЛМГ.

Участь в рекордній висадці лип взяли директор Департамерту екології та природніх ресурсів ЛОДА та його заступник, начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу, голова Сокальської РДА, голова Сокальської районної ради, голова Великомостівської ОТГ, директор ДП «Жовківський лісгосп», лісничі усіх лісництв та лісова охорона підприємства, директори обласного, Сокальського та Жовківського ДЛГП «Галсільліс», працівники цих підприємств.

Після посадки, молоді деревця підлили та підв’язали. Ще добрий десяток літ лісівники Жовківщини будуть плекати, доглядати липи, щоб ця алея повноцінно функціонувала, та милувала око тих, хто буде тут проїжджати.

Наприкінці лісокультурного заходу представник Національного Реєстру Рекордів оголосив про те, що рекорд відбувся. Урочисто нагородив усіх організаторів пам’ятними дипломами та ілюстрованими виданнями. Окрім цього п.Павло щиро подякував директору нашого підприємства, за те, що посадив свою першу у житті липу саме з ним.

Кожен учасник добре пам’ятає, де посадив своє іменне деревце, а це приємніше вдвічі - спостерігати за тим як росте дерево, посаджене власноруч. З таких акцій і починається Україна, вона є в кожному з нас: у кожному камінчику і кожній травинці, дорозі додому і в кожному посадженому дереві.

Як влучно зауважив С.Сохнацький : «Ми не ганяємось за рекордом. Ми просто садимо дерева, і будемо раді коли хтось посадить іще довшу алею дубову, липову – не важливо яку!» Бо хто ж як не ми створить належні умови для проживання на своїй землі?!

Тож просимо усіх лісівників України підтримати, ініційовану нами, акцію та перевершити цей рекорд!

Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп»

Переглядів: 404 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]