· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту



19.04.2024, 11:46
Головна » 2016 » Березень » 9 » Не лісом єдиним
09:57
Не лісом єдиним

2015 рік був проголошений в Україні роком Митрополита Андрея Шептицького. Здавалось би, після відкриття пам’ятника на Юрській площі та проведення Урочистої академії у Львівській опері ювілейні святкування мали б завершитись. Однак постать Митрополита, його церковна та державно-політична діяльність, спонукає нас всіх до поглиблення своїх знань про життя і діяльність цієї непересічної  особистості.

Чудовою нагодою дізнатися більше про Митрополита  є проведення науково-дослідних конференцій «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви, лідер нації». У лютому така конференція відбулась на Радехівщині, 04 березня така конференція була проведена в м.Жовкві.

Організаторами конференції стали Жовківська РДА та Жовківський лісгосп.

Серед запрошених гостей представники Громадської Ради «Святий Юр», керівництво Яворівської РДА, багато інших громадських, політичних, культурних та релігійних діячів. Активну участь у конференції приймало і керівництво Жовківського лісгоспу – а саме директор Степан Сохнацький.

Конференція привернула увагу школярів та молоді до багатогранної діяльності Митрополита, сформувала розуміння Його внеску в розбудову Церкви та виховання національної свідомості, а також залучила старшокласників до науково-пошукової роботи.

В рамках конференції у в ЗОШ №3 м.Жовква відбувся конкурс: «Життя і діяльність митрополита Андрея Шептицького». У конкурсі взяло участь  20 учасників-школярів з усієї Жовківщини. Учасники були розбиті на 4 секції,  переможцями в яких стали: Онисимчук Тетяна, Яцків Василина, Камінецька Софія та Кавкун Тетяна.

Усі переможці в секціях, після вітальних слів владики Сокальсько-Жовківської єпархії о.Михаїла Колтуна та голови Жовківської РДА Надії Щур, повторили свої виступи та презентації для широкого загалу. Переможцем районного конкурсу було обрано Яцків Василину, ученицю 10 класу Гійченської ЗОШ I-III ст. за роботу «Екуменічна діяльність Митрополита Андрея Шептицького», вона буде представляти Жовківщину в II турі конкурсу що буде проходити в митрополичих палатах Собору Св.Юра. Також усі учасники конкурсу були нагороджені відзнаками та подарунками.

Слід відзначити, що роботи учасників конкурсу були професійно підготовлені та глибоко вразили та захопили присутніх, відкрили нові, цікаві сторінки з життя Митрополита Андрея Шептицького.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 609 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]