· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Архів записів


Друзі сайту



20.04.2024, 08:43
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Напередодні святкування
08:15
Напередодні святкування

Щорічно, у третю неділю вересня, в Україні святкують День працівника лісу - професійне свято працівників лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості. День працівника лісу - особливе свято, оскільки, попри свій професійний характер, воно стосується всіх нас. Виростити і доглянути ліс, вкласти в цю справу колосальні зусилля, навики та вміння, які, почасти, передаються лісівниками з покоління в покоління, а також щоденна наполеглива та завзята праця – основа лісового господарства, проте важливе значення також має бережне та шанобливе ставлення до лісу всіх нас, адже, як відомо, один безвідповідальний вчинок відвідувачів лісу може перекреслити працю лісівника за десятки чи навіть сотні років. Турбота про ліс – спільна справа як працівників лісової галузі, так і місцевих громад ; справа, яка завжди повернеться нам сторицею у вигляді різноманіття лісових багатств, що природа даруватиме нам та нашим майбутнім поколінням.

Напередодні святкування професійного свята  працівники ДП «Жовківське лісове господарство» можуть бути задоволені досягнутими протягом року результатами. Так, обсяг реалізації з початку 2015 року по лісгоспу склав 21,6 млн. грн. що переважає аналогічний період минулого року на 8,3 млн. грн або на 61 %. При цьому, обсяг сплачених податків до бюджетів всіх рівнів склав за цей період 5 515 тис. грн., (232,6 % аналогічного показника минулого року), в тому числі сплата лісового доходу за перше півріччя 2015 року склала 1 986 тис грн. (289,1 % від першого півріччя 2014 р), ПДВ – 631 тис.грн., ЄСВ – 1 913 тис.грн (186,3 % від першого півріччя 2014 р). За першу половину 2015 року наше підприємство змогло наростити обсяг реалізації більш ніж на половину і при цьому не збільшуючи обсяги заготівлі деревини.

Запровадження системи преміювання та вміле управління виробництвом дали змогу збільшити розмір середньої заробітної плати одного працівника за підсумками восьми місяців 2015 року до 4665,2  грн, що складає 182,8 % аналогічного показника минулого року).  Середня заробітна плата працівників лісового господарства склала  4777,51 грн (172 % першого півріччя 2014 року) ; середня заробітна плата працівників інших виробництв (промисловості) – 4122,86 грн  (207,7 % першого півріччя 2014 року). Особливо варто відзначити, що зростання рівня середньої заробітної плати вдалося досягнути на тлі значного збільшення чисельності працівників, а саме – у першому півріччі 2015 року середньооблікова чисельність склала 203 людини проти 152 людей за аналогічний період минулого року.

Завдяки самовідданій та наполегливій роботі працівників лісництв щоденно здійснюються необхідні лісозаготівельні та лісогосподарські роботи, роботи з відновлення лісів – посадка та догляди за лісовими культурами, охорона лісу, в тому числі від пожеж та незаконних рубок.

Зусиллями працівників лісгоспу на землях держлісфонду цього року було висаджено 128 га лісових культур. Вже проведено підготовку грунту до посадки у 2016році на площі 7га. Окрему вдячність хотілося б висловити нашим працівникам-лісокультурникам - Волощук О.М (Бутинське лісництво), Бутинець М.І (Любельське лісництво), Грицик Г.С. (Низівське лісництво), Мавдрик Г.М., Стодольній Г.Я. (Великомостівське лісництво), Рудиш Д.І. (Соснівське лісництво), адже саме їх наполегливій праці підприємство завдячує високим показникам приживлюваності та подальшого зростання перших паростків майбутніх лісів.

Як добра традиція, до посадки лісових культур цього річ знову залучалося підростаюче покоління – в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» школярі місцевих громад приймали участь у висадці молодих лісових культур. Час, проведений на природі, спільна праця у дружньому колективі посприяють вихованню в молоді любові та доброго ставлення до лісових багатств. Зберігаємо велику надію, що серед цих малих школярів є чимало майбутніх професійних працівників  лісової галузі.

Для вирощування високопродуктивних, стійких насаджень деревних порід за цей рік силами працівників зібрано 80кг деревного насіння (66 кг насіння сосни, 3 кг насіння ялини, 4кг – модрини, 7кг черешні). Попереду збір урожаю насіння дуба, ясена, вільхи, липи, клена, клена-явора, горіха, каштану, груші, яблуні, бірючини, калини та барбарису.

Для вирощування посадкового матеріалу закладено розсадників на загальній площі 1,62 га, При правильному, дбайливому догляді, молоді дерева з даних розсадників найближчим часом будуть висаджені на ділянках, та згодом доповнять існуючі, та сформують нові лісові масиви.

Вирощування здорових, продуктивних лісів вимагає здійснення комплексу лісогосподарських робіт і рубок, що сприяє його якнайшвидшому відновленню та зростанню. Догляд за лісами передбачає застосування спеціальних заходів для кожної окремої місцевості (ділянки) лісу. Одні ділянки можуть бути надміру захаращеними хмизом та хворостом, одні потребують, для нормального росту дерев, спеціально визначеної густоти їх насаджень, на іншій ділянці підростаючому лісу може бракувати достатньої кількості сонячного проміння для нормального росту. У 2015 році загалом по лісгоспу було проведено рубок догляду на сумарній площі у 650 га.

Слід пам’ятати, що будь-яка робота, якої потребує ліс, неможлива без самовідданої та вмілої праці колективів на місцях. З нагоди свята, хотілося б висловити вдячність всім робітникам ДП «Жовківський лісгосп», і зокрема відзначити кращих : тракториста Дружбляк В.Я. (Вязівське лісництво), майстра лісу Левочка М.М. (Вязівське лісництво), тракториста Ониська С.І. (Зіболківське лісництво), майстра лісу Ониська І.С. (Зіболківське лісництво), тракториста Августовського Б.В. (Бутинське лісництво), майстра лісу Євуша А.Д. (Любельське лісництво), бухгалтера Косацьку Л.М. (Низівське лісництво), вальника лісу Бігуна І.В. (Низівське лісництво), трактористів Круку В.П. та Тарнавському М.Б. (Великомостівське лісництво), тракториста Гарасима Р.Є. (Соснівське лісництво), майстра лісу Шпака Р.П. (Соснівське лісництво), стропальника Сала В.П. (Лісокомплекс), водіїв на вивезенні лісопродукції - Сухораба М.В. та Максиміва В.Я. (Лісокомплекс), слюсара-ремонтника Паламаря В.В. (Лісокомплекс), верстатника Кріпа М.М. (Лісокомплекс) та всіх інших працівників, чиєю наполегливою працею ми завдячуємо відновленню та зростанню лісів нашого краю!

Пріоритетним завданням діяльності лісгоспу залишається охорона та захист лісу – в першу чергу від пожеж. За перше півріччя 2015 року по ДП «Жовківський лісгосп» з метою запобіганню виникненню та поширенню лісових пожеж було проведено робіт по влаштуванню мінералізованих смуг загальною протяжністю 183 км при запланованому рівні 50 км, протипожежних розривів – 23 км при плановому рівні 15 км. На підприємстві організовано 7 опорних протипожежних пунктів, є дві постійно діючі пожежно-хімічні станції, силами лісової охорони регулярно здійснюється моніторинг територій державного лісового фонду з метою виявлення та запобігання виникненню лісових пожеж. У пожежно-небезпечний період на підприємстві організовуються щоденні чергування на випадок попередження та раннього виявлення випадків лісових пожеж з метою швидкого реагування та координації дій сил лісової охорони.

Важливе значення для охорони лісу від пожеж є придбання підприємством для підрозділів засобів боротьби з вогнем, серед основних варто виділити придбання у першому півріччі 2015 року двох мотопомп, які неодноразово демонстрували свою практичність та ефективність при локалізації невеликих осередків вогню, таких як запалена суха трава чи стерня.

Напривеликий жаль, цьогоріч, свято працівника лісу наша держава зустрічає в буремні часи своєї історії. Наше підприємство, як і інші, активно залучається до підтримки нашої армії у ці непрості для неї часи. Це і гуманітарна допомога, і матеріальна, допомога по ремонту техніки, залучення наших працівників до різних завдань, пов’язаних з потребами АТО. Принагідно хочеться згадати імена працівників нашого підприємства, призваних та мобілізованих у цей непростий час до лав армії, чиєю мужністю та відвагою зберігається мирне небо у нашій державі - Леськів Ю.М., Кобрин А.В., Широковський М.Г., Канцір В.Я., Бучко О.Є., Горлай В.Я., Харко Р.С., Тягло В.Ю.

За спеціальними цінами здійснюється реалізація лісопродукції для потреб військових. Значні обсяги деревини були поставлені на схід України для будівництва фортифікаційних споруд.  Окремо хотілося б вказати, що до будівництва фортифікаційних споруд на Сході України від нашого підприємства було направлено 44 людини і відпрацьовано 887 людино-днів.

Підбиваючи підсумки вищесказаного, можна стверджувати, що лісівники нашого краю підійшли до свого професійного свята з переконливими здобутками. Роботи з веденню лісового господарства здійснюються згідно запланованих графіків, а почасти перевиконуючи їх. Динаміка більшості показників фінансово-господарської діяльності, таких як обсяг реалізації продукції, прибутки, середня зарплата, сплата податків до бюджетів всіх рівнів, тощо, демонструє зростання проти аналогічного періоду минулого року, а значить, починання, закладені адміністрацією лісгоспу ще на початку року, дають свої позитивні результати.  

Переглядів: 529 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]