· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту



29.03.2024, 11:57
Головна » 2017 » Березень » 22 » Майбутнє лісу у твоїх руках - 2017
07:42
Майбутнє лісу у твоїх руках - 2017

21 березня, у Міжнародний день Лісів, в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», на території ДП «Жовківський лісгосп» пройшла весняна посадка лісу у Зіболківському лісництві. Уже доброю традицією стала щорічна участь у таких заходах працівників Жовківської РДА. Але прийти і посадити своє дерево могли усі охочі і небайдужі мешканці. Також участь у висадці лісових культур взяв сільський голова Зіболок і директор табору «Росинка», що знаходиться на території Зіболківського лісництва.

На щастя, погода виявилась сприятливою, а головне, - усі приступили до роботи з хорошим настроєм. Директор ДП «Жовківський лісгосп» Степан Степанович Сохнацький розповів присутнім детальніше про ділянку, на якій велись лісовідновлювальні роботи, про схеми змішування посадкового матеріалу та особливості грунту. А також говорив про плани лісничих нашого лісгоспу на весну 2017 року. Отож, найближчим часом у планах ДП «Жовківський лісгосп» запроектовано штучне і природне лісовідновлення на 177 ділянках загальною площею – 248 га. Протягом усього періоду дії акції «Майбутнє лісу у твоїх руках -2017» буде використано 1453,97 тис. шт. сіянців і саджанців 11 видів деревно-чагарникових порід. Крім традиційних для території підприємства сосни звичайної, дуба звичайного, вільхи чорної заплановано введення до початкового складу лісових культур – модрини європейської, ялини європейської, клена гостролистого, а також створення реміз з яблуні і груші лісової. Степан Степанович провів невеличкий інструктаж як правильно висаджувати лісові культури і всі учасники акції приступили до роботи. Допомагали їм у цьому наші працівники – головний лісничий Юрій Петрович Соболь, інженер з розведення лісових культур Звір Василь Петрович, та помічник лісничого Зіболківського лісництва – Тягло Володимир Юрійович.

Напевно, робота, яка приносить користь твоєму краю, та й зрештою усій планеті не втомлює. Так і сьогодні, усі попрацювали на славу. Учасників переповнювало почуття гордості за свій внесок у долю лісу. Як сказала голова апарату управління Жовківської РДА - Анна Андріївна Богуш ,уже 5 років поспіль працівники РДА з радістю зголошуються на подібні заклики нашого підприємства, вони розуміють усю важливість таких ініціатив. Адже посаджене деревце є символом нового життя, недарма ж Міжнародний день Лісів відзначають саме навесні.

Олег Миронович Гусак – сільський голова Зіболок теж зізнався у своїй любові до лісу, тому допомогти у висаджуванні лісових культур було для нього справою честі.

Проявили зацікавлення нашою роботою і журналісти ТРК «Львів», про цей захід вони підготували свій новинний сюжет на телебаченні.

Усіх учасників кампанії із висадки лісу частували свіжим березовим соком. Адже найкраще смакує те, що дарує природа.

Результатом нашої спільної роботи сьогодні стало висадження 10870 шт. сіянців, з них – сосни звичайної – 6510шт., дуба черешчатого – 2170 шт., ялини європейської -1080 шт., модрини європейської – 1080шт. .

Такі ініціативи спрямовані на те, щоб краще зрозуміти роль лісів у житті людства. А їх значення важко переоцінити, ліси є загальним надбанням людства, це унікальна екосистема, цілісний живий організм, який потребує дбайливого догляду з нашого боку. Тому робота працівників лісової галузі з громадськістю є як ніколи актуальною. Її основною метою є поширення знань про ліси, участь громадськості у лісопоширенні та лісорозведенні.

Прес-служба
ДП "Жовківський лісгосп"

Переглядів: 709 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]