· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту



23.04.2024, 09:43
Головна » 2015 » Грудень » 2 » ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я – НАЙБІЛЬША ЦІННІСТЬ ДЕРЖАВИ
19:40
ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я – НАЙБІЛЬША ЦІННІСТЬ ДЕРЖАВИ

Держава докладає великих зусиль, створюючи умови безпечної життєдіяльності людини як в навколишньому середовищі, так і в середовищі праці.

Закон України «Про охорону праці» визначає систему правових, соціально – економічних, організаційно – технічних, санітарно – гігієнічних та лікувально – профілактичних заходів і засобів, спрямованих на збереження здоров’я та працездатності людини в процесі праці.

Завдання охорони праці – забезпечення безпечних, нешкідливих і сприятливих умов праці через вирішення багатьох складних завдань. Вирішальне значення має науково технічний – прогрес.

Для підтримання в належній формі знань з охорони праці законів, підзаконних міжгалузевих нормативно – правових актів та галузевих вимог з охорони праці, пожежної безпеки, санітарного та гігієнічного забезпечення, надання першої долікарської допомоги потерпілим та дій в надзвичайних ситуаціях на виробництві в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства проводилось навчання директорів підприємств.

Сьогодні неможливо успішно вирішувати питання розвитку виробництва без безпечних методів організації праці, без усвідомлення нерозривних технологій і безпеки праці.

Я перебуваючи на навчанні в «Укрцентркадриліс» відвідуючи заняття отримав вичерпну інформацію по ряду положень, нормативно – правових актів з охорони праці пожежної безпеки, надання першої допомоги потерпілим, санітарного та гігієнічного забезпечення, а також дій в надзвичайних ситуаціях. Також були проведені ряд занять по Правилах будови та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, парових і водогрійних котлів, посудин, що працюють під тиском.

Лекції проводили кваліфіковані фахівці Носовський Л.П. старший викладач «Укрцентркадриліс», Гільперт В.В. зав. Лабораторією з ОП «Укрцентркадриліс», а також головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Мусійовський А.Й. і інші.

По завершенню програми навчання відбулись іспити. Головуючим на засіданні комісій з питань охорони праці та з питань котлонагляду був призначений головний спеціаліст відділу охорони праці Держлісагенства України Мусійовський А.Й.. В комісії з охорони праці як член комісії приймала участь Ткачова В.С. – заступник директора департаменту – начальника відділу нагляду в АПК та соціально – культурній сфері. Комісія з перевірки знань з питань котлонагляду була сформована за участю Ілляшенка В.Л. – заступника начальника відділу нагляду за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області.

Після повернення я першочергово провів нараду з керівниками підрозділів та з коллективом аппарату управління лісгоспу. Основні питання на які я наголосив на нараді це негайне повне забезпечення працівників зимовим спецодягом та ретельне дотримання вимог правил валки на лісосіках, а також дотримання правил дорожнього руху водіями автомобілів і зокрема лісовозних. Також предметно мною було наголошено про охорону праці та техніку безпеки в новостворених структурних підрозділах - цеху переробки деревини та на нижньому складі зокрема при використанні вантажопідіймальних механізмів та деревообробного обладнання. Також наголосив про дотримання виконавчої дисципліни та правил трудового розпорядку і застеріг категорично про недопущення вживання спиртних напоїв на робочому місці. Вибірково по підрозділах було проведено перевірку стану ведення журналів оперативного контролю І та ІІ рівня, а також журналів інструктажів на черзі оперативний контроль ІІІ рівня.

Заходи які проводяться будуть сприяти збереженню життя та здоров’я працівників підприємства, стояти насторожі їхньої впевненості в завтрашньому дні.

Директор ДП «Жовківський лісгосп»
С.С.Сохнацький

Переглядів: 578 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]