· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Архів записів


Друзі сайту



23.04.2024, 14:41
Головна » 2015 » Липень » 23 » Легалізація лісопильних об'єктів
19:03
Легалізація лісопильних об'єктів

В зоні діяльності Державного підприємства “Жовківське лісове господарство” в межах Жовківського, Сокальського та Кам'янка-Бузького адміністративних районів функціонують 46 лісопильних об'єктів. Лише незначна кількість з них здійснюють свою діяльність офіційно. Наявність незаконно діючих пилорам сприяє веденню “тіньового” обігу деревини та пиломатеріалів, позбавляючи державний та місцеві бюджети значних коштів а працівників офіційного працевлаштування та соціальних гарантій.

Важливість цього питання спонукала проведенню 16 липня в приміщенні Жовківської райдержадміністрації робочої зустрічі по питанню легалізації роботи цих лісопильних і деревообробних об'єктів.

Під керівництвом голови Жовківської РДА п. Надії Щур в зустрічі прийняли участь: перший заступник голови Жовківської РДА Богдан Стахів, начальник управління СБУ у Жовківському районі Андрій Завійський, начальник Жовківського РВ УМВСУ Олександр Гостіщев, директора Жовківського та Рава-Руського держлісгоспів Степан Сохнацький та Антон Косовський, директор Жовківського лісгоспу КП “Галсільліс” Василь Сало та власники пилорам.

Під час зустрічі були намічені відповідні кроки для реєстрації лісопильних рам і початку їхньої роботи в правовому полі. Кінцевим терміном “легалізації” таких об'єктів є 1 жовтня.

Під час свого виступу директор ДП Жовківське ЛГ Степан Сохнацький наголосив, що повна легалізація лісопилок позитивно вплине на роботу державної лісової охорони, сприятиме створенню нових робочих місць і забезпечить збільшення надходжень до бюджету. Також до присутніх було доведено основні зміни у порядку придбання круглих лісоматеріалів на підприємствах Держлісагентства України що набудуть чинності із введенням у дію нового ПОЛОЖЕННЯ “Про порядок реалізації необробленої деревини”. Присутнім запропоновано звертатись до держлісгоспу за консультаціями про можливість придбання деревини на біржових торгах.

Жваве обговорення викликала пропозиція про можливість у майбутньому проведення місцевих біржових торгів необробленою деревиною, що дасть змогу забезпечити місцевою лісосировиною легалізовані лісопильні та деревообробні об'єкти і дозволить їм працювати на благо місцевих громад і держави.

Переглядів: 582 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]