· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Архів записів


Друзі сайту



19.04.2024, 07:48
Головна » 2016 » Січень » 5 » Ялинка в контейнері – непоганий подарунок до Новорічних та Різдвяних свят
09:22
Ялинка в контейнері – непоганий подарунок до Новорічних та Різдвяних свят

Пройшло свято Нового року, наближаються довгоочікувані Різдвяні свята.  А як же без ялинки? Історично склалося  так, що  на Україні з діда прадіда  Різдво  святкували з солом’яним дідухом, а ялинки почали використовувати примусово за часів Петра І.

Кожного року, за офіційною статистикою, до новорічних свят, в Україні вирубують мільйони молодих саджанців сосни, ялини та ялиці.  Ще  сотні  тисяч  дерев  варварським  чином  позбавляються  верхівки (зокрема, схожої на молоде деревце). Такою кількістю рослин, за підрахунками природо-охоронців, можна засадити сотні гектарів лісу щорічно. У країнах Європи та світу вже відмовилися від використання живих ялинок, натомість використовують якісно зроблені штучні ялинки.

Також поширена технологія вирощування садивного матеріалу з закритою кореневою системою. Ялинку садять у грунт, а коли дерево трішки підросте – пересаджують у спеціальний контейнер, як у вазоні. До того ж люди після свят не викидають дерево, а можуть посадити у себе біля будинку чи на дачі. Запровадження такої технології допоможе виховувати у людей любов до природи. Широко використовуються новорічні ікебани. Після свят, викинуті на смітник із рештками новорічних гірлянд на ще зелених гілочках вже нікому не потрібні, ялинки завдають клопоту і комунальним службам. Оскільки прибирати викинуті дерева нелегко. А переробляти їх ще не навчилися.

ДП « Жовківське лісгосп»  пропонує два варіанти новорічних ялинок: із закритою кореневою системою та звичні нам зрубані.

Ялинки із закритою кореневою системою продавали ще минулоріч, та цього року вони набули більшої популярності. Особливого догляду таке деревце не потребує. Варто лише зберігати у прохолодному приміщенні і періодично поливати. Так зелена красуня збережеться аж до весни і вже в березні її можна буде висадити на подвір’ї.

На території В’язівського лісництва, біля  «Лісовичка» ( по трасі  Львів – Червоноград ) наявні у продажу 50  ялинок з закритою кореневою системою. Питаєтеся, чого така мала кількість? Тому що це нововведення, і на даний час підприємство тільки вивчає попит населення.

Ціна ялинки в контейнері висотою від одного метру – близько 200 гривень. В суму входять зусилля витрачені на вирощення дерева та собівартість контейнера.  Існують спеціальні ділянки – шкілки, на яких маленькі деревця вирощуються протягом 6-7 років. Їх готують спеціально до продажу. А на усіх, хто самовільно вирішить зрубати деревце – чекає покарання.

Переглядів: 486 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]