· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Архів записів


Друзі сайту



29.03.2024, 14:30
Головна » 2018 » Грудень » 5 » Ялинка - символ Нового Року та Різдва!
15:45
Ялинка - символ Нового Року та Різдва!

З першими днями грудня українці починають готуватись до прийдешніх свят. Особливе місце у вирі святкових клопотів належить і придбанню новорічного деревця.

І щоб там не казали прихильники штучних ялинок, жива ялинка (ялиця, сосна) має значну перевагу над штучним деревом.

Цікавим є той факт, що вчені прийшли до висновку, що лише за умови використання однієї й тієї ж штучної ялинки 20 років і більше, її вплив на навколишнє середовище мінімізується.

Класична новорічна ялинка – це живе дерево з довгими гілками, густими голками. Коли заносите таку в кімнату з морозу, вона дарує запах свята – аромат смоли і голок, п’янкий запах снігу, а з ним – і різдвяного дива!

У Жовківському лісгоспі, як і у інших державних лісогосподарських підприємствах, ялинки заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища та не завдаючи шкоди для лісу!

Цього року у нашому лісгоспі можна буде придбати ялинку в горщику. Після свят буде чудова можливість висадити її у себе біля будинку чи на дачі.

При купівлі «зелених красунь» звертайте увагу чи є на них електронні бирки або самоклейна етикетка з нанесеним штрих-кодом. Якщо ялинка без такої бирки, то, значить, була зрубана і продається незаконно.

З початком передноворічних приготувань у працівників лісової охорони Жовківського лісгоспу настає нелегкий період – вони проводитимуть спільні рейди, з працівниками поліції та екоінспекції, у місцях продажу ялинок з метою виявлення незаконно зрубаних новорічних дерев. Окрім цього посилюється робота рейдових бригад по охороні шпилькових насаджень від можливих випадків самовільних рубок.

Сума відшкодування за незаконно зрубану новорічну ялинку залежить від діаметра зрубаного дерева і становить мінімум 453 грн. Також у разі виявлення, порушник додатково повинен заплатити адміністративний штраф від 85 грн.

Наше підприємство реалізовує новорічні деревця за ціною 78–204грн., висотою 1-4 м.

Продаж новорічних ялинок буде проводитись за адресами:

м. Жовква, вул. Лісна 3, ( контора лісгоспу),

контори лісництв,

«Лісовичок» (торгівельний павільйон) – с. В’язова

Переглядів: 409 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]