· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Архів записів


Друзі сайту



28.03.2024, 14:24
Головна » 2017 » Червень » 15 » ДОГЛЯД ЛІСУ - ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ ЛІСІВНИКІВ
14:02
ДОГЛЯД ЛІСУ - ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ ЛІСІВНИКІВ

Вчора, 14 червня працівники ДП «Жовківський лісгосп» поспілкувалися з журналістами ТРК «Львів», які завітали на територію Великомостівського лісництва, щоб підготувати новинний сюжет про те, як проводиться догляд за лісовими сіянцями в теплицях, за саджанцями в шкільних відділеннях і за лісовими культурами, які були посаджені цієї весни у рамках дії щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Спершу, лісничий Великомостівського лісництва Бочилюк І. А. та його помічник Когут Н.Я. показали гостям теплицю, яка є найбільшою на території ДП «Жовківський лісгосп», її площа становить 720 кв. м. . Тут зростає понад 500 тис. сіянців сосни звичайної, від п’яти до шести тисяч сіянців ялини європейської та модрини.

Доглядають за сіянцями дві працівниці лісокультурних робіт, вони дуже добре усвідомлюють усю важливість такого догляду. Тому залюбки розповіли журналістам про те наскільки клопіткий і трудомісткий цей процес, від висіву насінин і до висадки саджанця у відкритий грунт. Після того, як з’являються перші сходи, жінки регулярно прополюють молоді рослини, вносять добрива у грунт, одним словом, роблять усе для того, щоб рослини були міцними, стійкими до хвороб та збудників, а в майбутньому добре прижилися на місці посадки.

Після цього, наші гості побачили як виглядають саджанці у шкільному відділенні цього лісництва. На цьому етапі догляд є не менш важливим фактором розвитку рослин.

Увесь колектив лісництва, на чолі з лісничим працюють над тим, щоб ці виплекані сіянці зашуміли зеленим масивом на ділянках лісу нашого підприємства. Уже наступної весни їх можна буде висаджувати у відкритий грунт. А цього року на території Великомостівського лісництва було посаджено 28,4 га лісових культур. З них сосни звичайної - 23,1 га, дуба звичайного – 5,3 га. Під природне поновлення залишено 3,6 га. Якщо брати інформацію по підприємству загалом, то цієї весни було висаджено лісових культур на площі 190, 3га. Основною лісоутворюючою породою є сосна, площа соснових насаджень склала 160,6 га. Дуба звичайного висаджено 26,5 га, бука – 2,3 га, вільхи – 0,9 га.

Медійники мали змогу подивитися як працівники Великомостівського лісництва доглядають цьогоріч посаджений ліс, регулярно проводять обкошення, тим самим даючи більше світла молодим рослинам. Начальник лісового відділу ДП «Жовківський лісгосп» Мавдрик А. Ю. розповів про шкідників лісу, які поширені у лісах нашого підприємства, зокрема про верхівкового короїда і методи боротьби з ними. Інженер з лісових культур Звір В.П. розповідав присутнім про природнє поновлення лісу, наскільки важливим є воно у заболочених місцях, де неможливо провести підготовку грунту. . Природне поновлення має ряд переваг, при такому поновленні деревні рослини у генетичному та екологічному плані краще пристосовані до конкретних умов місцезростання. За сприятливих умов успішне природне поновлення вимагає значно менших зусиль і витрат коштів, ніж створення лісових культур.

Зустріч була інформативною, пізнавально-виховною і важливою для обох сторін цього діалогу. Для наших лісівників, бо вони донесли до громадськості інформацію, про важливу ланку своєї діяльності – догляд, плекання лісових насаджень для прийдешніх поколінь. А також для наших представників ЗМІ, через яких ми і старались донести цю інформацію для більш широкого кола людей.

Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп»

Переглядів: 504 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]