· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Архів записів


Друзі сайту



28.03.2024, 23:07
Головна » 2019 » Січень » 17 » До лісу - по здоров'я!
10:30
До лісу - по здоров'я!

Прогулянки в лісі є надзвичайно корисними в усі пори року.

Японські лікарі перш ніж прописувати своїм пацієнтам антибіотики, рекомендують їм лісові прогулянки аби зміцнити свій організм. Перші дослідження, які довели, що такі лісові прогулянки мають цілющий вплив на дихальну систему людини були проведені ще у 80-х роках.

Ті ж таки японці, назвали цю природню терапію терміном «shinrin-yoku», що в перекладі значить «лісове купання». Тепер це є одним з важливих елементів японської оздоровчої профілактики.

Основою цього методу є натуральна ароматерапія. Вчені переконані, що вдихаючи ароматичні речовини, які емітують наші дерева, ми зміцнюємо свою опірність до хвороб. Ефірні олії, що виділяються хвоєю ялівцю, кедра, сосни, ялини та ялиці, знімають напругу та втому, лікують нервові розлади й безсоння, допомагають за захворювань органів дихання, збільшують життєву місткість легенів. Фітонциди сосни вбивають збудника туберкульозу (паличку Коха) і кишкову паличку, ялиці — вбивають збудника коклюшу, а тополі та берези — вражають золотистого стафілокока.

Найбільше фітонцидів виділяють: ялина, ялиця, ялівець, сосна, береза, черемха, дуб, клен.

Найкращий ефект можна спостерігати в аспекті поліпшення функціонування імунної системи. Науковці з Nippon Medical School в Токіо, нещодавно опублікували результати експерименту, проведеного за участі кількох десятків добровольців. Ті проводили визначений час у лісі. Уже після декількох годин, вчені спостерігали у них збільшення клітин NK ( «природні кілери»). Чим вища концентрація цих клітин в організмі людини, тим ефективніша боротьба з патогенами, які пробують нас атакувати. Цікавим є й те, що стійкість високого рівня утримується навіть до 3 тижнів після «лісового купання».

Лісотерапія робить нас здоровішими, покращує роботу серця й розумову активність.

Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп

( переклад з сайту hellozdrowie.pl )

Переглядів: 328 | Додав: ЖЛГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]