· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту



25.04.2024, 20:34
Головна » Архів матеріалів

9 квітня 2015 року  у рамках проведення заходів 10 ювілейної Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та «Місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля» працівники  ДП «Жовківський лісгосп» разом з  керівництвом  провели озеленення території перед конторою підприємства та доповнення парку лісгоспу.

Серед висаджених працівниками порід були наступні: магнолія суланжа, клен пальмовидний, туя східна, туя західна форм золотокінцева та строката, туя складчаста і складчасто-зебровидна, туєвик японський, ялівець козацький, гінко білоба, тамарикс, кипарисовик горіхоплідний форма Ламберта, кипарисовик пірчастий, аралія манджурська, ялиця біла, ялина звичайна форма гніздоподібна, тис ягідний, будл ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: ЖЛГ | Дата: 10.04.2015

Згідно запланованих заходів  у рамках проведення  10 ювілейної Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» у Жовківській  ЗОШ  №3 за участю  представників ДП «Жовківський лісгосп» та Жовківського відділу освіти був проведений  перший етап конкурсів на кращий малюнок  та твір за темою «Людина та ліс».

В конкурсах приняли участь  52 учня  з  25  шкіл   Жовківського району.

Згідно наказу № 57 від 10.03.2015 року « Про затвердження  конкурсної комісії для визначення переможців І етапу конкурсів на кращий малюнок та кращий твір  в  рамках Акції  «Майбутнє лісу у ... Читати далі »

Переглядів: 852 | Додав: ЖЛГ | Дата: 08.04.2015

При посадці лісових культур працівники Любельського лісництва, отримали несподівану допомогу — більше 60 соціально свідомих львів’ян долучилися до посадки сосен в околицях села Замочок Жовківського району. За день була засаджена територія в 2,5 гектара.

«Ми висаджуємо дерева весною і восени. Цього разу це були сосни і дуби у співвідношенні 9 рядів сосен до 1 ряду дубів. Взагалі у нас є працівники, які займаються посадкою дерев, їм на це йде кілька днів. Однак, коли нам зателефонували і запропонували допомогу, ми погодились. Таку ініціативу не часто зустрінеш», — розповів пан Ярослав, лісник Любельського лісництва.

Окрім праці, на волонтерів чекав і ві ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: ЖЛГ | Дата: 03.04.2015

31 березня у приміщенні обласного управління відбулося розширене засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Участь у засіданні взяли члени Громадської ради, спеціалісти обласного управління та директори державних лісогосподарських підприємств області. Загалом всіх присутніх налічувалось близько 80 чоловік.

Вів засідання голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степан Миклуш.

Згідно порядку денного перший заступник начальника управління Анатолій Дейнека проінформував про роботу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства у 2014 році та перспективи розвитку лісового та мисливського господарст ... Читати далі »

Переглядів: 509 | Додав: ЖЛГ | Дата: 01.04.2015

За результатами наради, що відбулась, 26 березня  у Держлісагентстві, на якій розглядались гострі проблеми лісової галузі було прийнято низку суспільно-важливих рішень.

Нижче наводиться витяг з протоколу засідання

Витяг з протоколу розширеної виробничої наради Держлісагенства

від 26 березня 2015 року (протокол №3)

Про ефективність використання лісосировинних ресурсів

На засіданні розширеної виробничої наради Держлісагентства розглянуто інформацію про результати ефективності використання лісосировинних ресурсі ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: ЖЛГ | Дата: 30.03.2015

24 березня у рамках проведення заходів 10-ої ювілейної Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та «Місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля» працівники ДП «Жовківський лісгосп» разом з керівництвом та працівниками апарату Жовківської райдержадміністрації, представниками районного відділу освіти та духовенства садили ліс.

Для посадки вибрали ділянку площею 2 гектари на місці цьогорічного зрубу, що у 7 кварталі (виділ 5.2) В’язівського лісництва. Перед початком посадки усіх учасників заходу благословив отець Ярослав Малиш Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ. З коротким інструктажем по техніці безпеки та правильності посадки сіянців перед присутніми виступив Степан Сохнацький - директор ДП ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: ЖЛГ | Дата: 25.03.2015

У весняний період для лісівників настає найбільш «гаряча» пора – час відновлення лісів. Для того, щоб привернути увагу громадськості та молоді до такого важливого та відповідального процесу, як створення зелених насаджень, вже 10 рік поспіль, під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проходить Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Традиційно головні заходи Акції розпочинаються 21 березня, в день, який з 2013 року Генеральною асамблеєю ООН оголошено як Міжнародний день лісів, й тривають до Дня Довкілля, який щороку в Україні відзначають у третю суботу квітня.

Мета акції – виховання у підростаючого покоління ша ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: ЖЛГ | Дата: 23.03.2015

З приходом весни у межах діяльності ДП «Жовківський лісгосп» спостерігається велика кількість випалювання сухої трави, чагарників, самосівів і боліт. Це, як правило, біотопи – місця переховування і розмноження великої кількості мисливських звірів і птахів: кабанів, косуль, зайців, куріпок і т.д. Бездумні пали призводять не тільки до забруднення повітря, збіднення грунтів і порушення екологічної рівноваги, але і значних втрат в мисливському та лісовому господарстві. Більша частина приплоду мисливської фауни гине у вогні, що в свою чергу призводить до зниження рентабельності і фінансових втрат у мисливському господарстві. Також вогонь спричиняє втрати у лісовому господарстві, чи не найбільше лісівників турбує те, що такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже у вітряну пого ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: ЖЛГ | Дата: 16.03.2015

Жовківський паркВ час, коли дерева знаходяться в безлистяному стані, багато хто з нас звертає увагу на вічно-зелені кущики з шкірястими листками в кронах дерев, яких так багато у наших  садах і парках.

Це облігатний  напівпаразит з родини квітучих паразитів – омела біла.

Вона цвіте в березні –квітні, запилюється вітром і комахами. Плід-ягода спочатку зелена, а потім біла приблизно 10 мм в діаметрі, дозріває в грудні. Насіння тверде, довжиною до 3 мм, вміщає 2-3 зародки. Насіння поширюється взимку птахами, приклеюючись до гілок з допомогою клейкої речовини – вісцину. Проростають у квітні-травні. Із зародка  первинний корінь проникає через кору гілки ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: ЖЛГ | Дата: 06.03.2015

З приходом весни і теплих, сонячних днів, лісові галявини почали розмальовуватись у кольорові барви. Це пробуджуються від сну первоцвіти – перші весняні квіти.

Підсніжники, проліски, крокуси - саме вони милують очі нечисленним відвідувачам лісів у цю пору. Усі ці рослини занесені до Червоної книги України і їх збір категорично заборонений. Однак бажання швидкої наживи не спиняє браконьєрів, які у великій кількості заготовляють квіти і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля.

Щоб зберегти первоцвіти, не допустити руйнування місць їх зростання, щороку з приходом весни  лісова охорона ДП «Жовківський лісгосп» проводить патрулювання для ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: ЖЛГ | Дата: 04.03.2015

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 47 48 »