· RSS
Меню сайту


Пошук


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Архів записів


Друзі сайту



25.04.2024, 05:37
Головна » Архів матеріалів

На запрошення голови Стародобротвірської сільської ради Кам’янок-Бузького району, в неділю 20 березня 2016р. відбулась зустріч громади з лісовою охороною ДП «Жовківський лісгосп».

З боку лісгоспу участь у зустрічі взяли головний лісничий Ю.Соболь, лісничий Великомостівського лісництва І.Бочилюк, старший майстер Соснівського лісництва А.Осташевський та майстер лісу цього ж лісництва Р.Шпак.

Присутні були ознайомлені з планами проведення рубок та лісовідновлювальних робіт у лісових масивах що входять до складу сільської ради. Особливу увагу під час виступів було приділено питанням недопущення випалювання сухої трави та засміченню лісових земель побутовими відходам ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: ЖЛГ | Дата: 22.03.2016

21 березня відоме як Всесвітній день лісу. Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу.

Це ще одна нагода привернути увагу суспільства до важливих екологічних проблем світового рівня та нагадати людству про справжні цінності.

Він святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань. Звичайно в Південній півкулі цей день є днем осіннього рівнодення, але в будь-якому випадку даний період є сприятливим для посадки дерев.

... Читати далі »

Переглядів: 423 | Додав: ЖЛГ | Дата: 17.03.2016

Весна - природа пробуджується від зимового сну, а для лісівників настає “гаряча пора” – посадка лісу. Цьогорічна весна вносить свої корективи в проведення лісокультурної компанії . Малосніжна  та тепла зима сприяє ранньому сокоруху в дерев , а це в свою чергу спонукає лісоводів швидше приступати до посадки лісу .

Весною  2016 році підприємством заплановано провести посадку лісу на площі 158 га . Тепер основне завдання лісоводів  провести посадку лісових культур  у  стислі агротехнічні терміни  в підготовлений відповідно грунт на запланованих під заліснення площах .

... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: ЖЛГ | Дата: 14.03.2016

10 березня голова Жовківської РДА Надія Щур провела нараду із міськими, селищними, сільськими головами. Взяли участь у нараді також і керівники лісогосподарських підприємств району.

На нараді, серед інших, розглядались питання дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах та плани проведення місячника благоустрою на теренах Жовківщини.

У своєму виступі директор ДП «Жовківський лісгосп» Степан Сохнацький відзначив про шкоду довкіллю, яку приносить спалювання сухої трави, проінформував присутніх про відповідальність за порушення правил пожежної безпеки у лісах.

... Читати далі »

Переглядів: 444 | Додав: ЖЛГ | Дата: 12.03.2016

Як відомо, усе в природі перебуває у гармонії. Кожна рослина і тварина займає у ній своє чільне місце та має відповідне призначення. Завдаючи шкоду лісу ми тим самим порушуємо закони природи і встановлений порядок. Тому берегти ліс – обов’язок кожного із нас. Це обов’язок лежить не тільки у моральній та культурній площині кожної людини, але й закріплений у Конституції України.

Нажаль на сьогодні окремі громадяни чи то від незнання, чи то через корисливу мету все частіше вдаються до протиправних дій у лісі чим завдають нашій із Вами природі значної шкоди. Чомусь перед тим, як зрубати або іншим чином пошкодити ту чи іншу лісову культуру людина не задумується про наслідки своїх дій і про шкоду що буде таким чином завдана природі, не заду ... Читати далі »

Переглядів: 2508 | Додав: ЖЛГ | Дата: 10.03.2016

2015 рік був проголошений в Україні роком Митрополита Андрея Шептицького. Здавалось би, після відкриття пам’ятника на Юрській площі та проведення Урочистої академії у Львівській опері ювілейні святкування мали б завершитись. Однак постать Митрополита, його церковна та державно-політична діяльність, спонукає нас всіх до поглиблення своїх знань про життя і діяльність цієї непересічної  особистості.

Чудовою нагодою дізнатися більше про Митрополита  є проведення науково-дослідних конференцій «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви, лідер нації». У лютому така конференція відбулась на Радехівщині, 04 березня така конференція була проведена в м.Жовкві.

... Читати далі »

Переглядів: 609 | Додав: ЖЛГ | Дата: 09.03.2016

Весна – чи не найпрекрасніша  пора року. З най першими теплими промінчиками сонця пробуджується природа, весело дзюрчить гірський струмочок, що неначе грається   камінчиками, стрибаючи з одного на інший. Дивно, але чомусь зима виявилась не дуже суворою цього року і, зрештою, за останні три або чотири роки зима на себе сама несхожа: не лютує й не морозить сильно, як колись. Але що б там не було, на дворі майже весна яку, мабуть, неможливо уявити без перших весняних підсніжників, пролісків, шафранів та інших квіточок, які з’являються в перших прогалинах снігу. Дуже гарно квітнуть первоцвіти навесні.

Прикро, що людська натура дуже жорстока по відношенню до живого і водночас помираючого від її руки. Споконвіків людина, прагн ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: ЖЛГ | Дата: 04.03.2016

На весну 2016 року по лісгоспу, згідно  затверджених проектів, запроектовано штучне і природне лісовідновлення на площі – 199,5га, а також створення плантації плодових дерев на площі - 0,5га.

Створення лісових культур запроектовано на площі - 158,3га (79%), а природне поновлення запроектовано на загальній площі –  41,2га (21%).

По  Жовківському  районі посадка лісових запроектована на площі- 60,5 га, в т.ч. по сільських радах :
- Деревенська - 5,3 га,
- Боянецька  -  6,0 га,
- Туринківська – 8,2 га 
- Н.Скваряв ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: ЖЛГ | Дата: 26.02.2016

29.02.2016 року на Товарній біржі «Львівська Універсальна» відбудуться загальні біржові торги для переробних підприємств малого та середнього бізнесу. Більш детально про загальні торги можна ознайомитися на сайті біржі

Лоти ДП "Жовківське лісове господарство" на загальних торгах.

03.03.2016 року на Товарній біржі «Київська агропромислова біржа» відбудуться спеціалізовані біржові торги для великих переробних підприємств. Більш детально про спеціалізовані торги можна ознайомитися на  ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: ЖЛГ | Дата: 22.02.2016

На даний час в мисливських угіддях ДП «Жовківський лісгосп» ще триває сезон полювання. Однак те, що для одних є улюбленим хобі та розвагою, для інших є щоденною працею по збереженню чисельності мисливських тварин та охороні їх від браконьєрів.

Для збереження та примноження представників мисливської фауни працівники єгерської служби щороку у зимовий період проводять підгодівлю тварин.  На цей підгодівельний сезон підприємством було заготовлено 20 центнерів сіна, 40 центнерів кукурудзи в пагонах, 20 центнерів вівса, 20 центнерів пшениці та 300 штук кормових віників.

... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: ЖЛГ | Дата: 16.02.2016

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 47 48 »